Straatinterview10 vragen aan...........

John NuytenDe feiten
Naam: John Nuyten
Huisnummer: 37
Leeftijd: (mijn huisnummer/7,4)x10 - 3
Huisgenoten: Anja

Is straatgenoot sinds: zijn 2000
Beroep: juridisch beleidsmedewerker, lid bezwaar en beroepcommissie Baarle Nassau, eigenaar Intelscreen in kennistechnologie en toonkunstenaar


1. Waarom ben je in de Willem II straat gaan wonen?
Eerst wilde ik in een oude fietsenfabriek gaan wonen. Toen dat niet doorging was ik zo gefrustreerd dat ik tegen Anja zei, we kopen het eerste huis dat we vandaag tegenkomen en wat leeg staat. Later op die dag werden we toch veeleisender en wilden we perse een herenhuis met voldoende historie en inhoud, bij voorkeur gebouwd door een joods koopman wiens echtgenote in een vorige woning door de keldervloer was gezakt zodat duurzame bouw nu gegarandeerd is. Het pand Willem II straat 37 was het enige pand dat aan deze criteria voldoet, dus hebben we dit pand in 10 minuten tijd gekocht.

2. Wat betekent de Willem II straat voor jou?

Veel: het is een mooie straat, maar het mooist vind ik dat er geen doorsnee mensen wonen. Iedereen heeft een boeiend verhaal te vertellen.

3. Wat is voor jou het meest positieve in de straat?
Dat iedereen bezig is met zijn/haar eigen dingen, op zijn/haar eigen wijze, en dat er toch een saamhorigheid tussen de bewoners is, die bijna vanzelfsprekend lijkt.

4. Wat mis je nog in de straat?
a. een indiaas restaurant
b. een rivier of kanaal
c. het historisch genootschap ter bestudering, vastlegging en onderwijzing van het roemruchte en rijke verleden van de Willem II straat van Spoorlaan tot aan voorbij de paaltjes


5. Als je burgemeester van Tilburg zou zijn, wat zou je dan als eerste aan de Willem II straat veranderen?
Dan zou ik mij toestemming geven om in mijn poortje (tussen 37 en 39)aan kansarmen de gelegenheid te bieden om des winters een gluhweinstalletje, en des zomers een mohito en sangriastalletje, te exploiteren.
En verder zou ik die hoge witte toren met al die schotels en draden bij het oude postkantoor openstellen voor publiek en daarbovenop moet een terrasje komen.


6. Hoe of wat is de Willem II straat over 10 jaar?
We zijn dan allemaal weer 10 jaar wijzer, we hebben dan inmiddels voor een bedrag, gelijk aan het bruto nationaal product van Ghana, aan onze huizen vertimmerd en geschilderd, dus dat wordt ongeevenaard.

7. Om welke reden zou je ooit uit de straat kunnen gaan verhuizen?
Maar 1 reden: geluidsoverlast!


8. Welke boodschap wil je je straatgenoten meegeven?
PARTURIUNT MONTES, NASCETUR RIDICULUS MUS

De bergen zijn in barensnood; er zal een belachelijke muis geboren worden--
Dit is van Horatius; Ars Poetica 139, en ik zou nu eindelijk wel eens iemand willen tegenkomen die mij kan uitleggen wat de oude Romeinen hier in hemelsnaam mee voorhadden!!??


9. Vraag van Justus de Charro: Wanneer haal je die gordijnen er nou vanaf zodat wij ongegeneerd naar binnen
kunnen gluren?

Ik denk rond 2015: dan is jullie jongste kind op de leeftijd dat het schouwspel niet langer een blijvende schade aan de prille en onbedorven kinderziel zal veroorzaken.


10.Welke Willem II straat bewoner mag deze vragen de volgende keer beantwoorden?
Anja Sparidaans.

11. Welke (zelfbedachte) vraag wil je die als eerste voorleggen?
Gaan wij morgen na het werk bij Meesters eten en daarna bier proeven bij Kandisky of nemen we eerst een mohito bij Havana, dan tapas eten en dan via de Living naar Burgemeester Janssen?