Straatinterview10 vragen aan...........

Anja SparidaansDe feiten
Naam: Anja Sparidaans
Huisnummer: 37
Leeftijd: geheim
Huisgenoten: John

Is straatgenoot sinds: 2000
Beroep: Hoofd onderwijs Fontys hogeschool journalistiek en freelance journalist en publicist.


1. Waarom ben je in de Willem II straat gaan wonen?
Zelf wilde ik liever een stoere loft om in te wonen, maar die was niet te vinden in Tilburg. Na vijf jaar zoeken, kwamen we dit thuis tegen. John houdt meer van huizen-met-historie, dus dat was snel rond. Voor mij was de grootte van de ruimtes, zonder al te veel ornamenten, aantrekkelijk. Plus de ligging; hartje binnenstad.

2. Wat betekent de Willem II straat voor jou?
Het is nog een van de weinige onaangetaste historische straten in Tilburg. Dat vind ik wel bijzonder. Maar vooral de mensen, allemaal typische binnenstadbewoners, zijn er belangrijk. Veel ondernemende en creatieve types, die niet voor niets voor deze plek hebben gekozen om te wonen en/of te werken. Dat inspireert mij.


3. Wat is voor jou het meest positieve in de straat?
De sociale coherentie. De vanzelfsprekende saamhorigheid tussen de bewoners, de spontane dingen die we samen doen en de onderlinge betrokkenheid. En dat allemaal zonder dat het te beklemmend of te klef wordt.

4. Wat mis je nog in de straat?
Als de straat de PC Hooftstraat van Tilburg moet worden, missen we nog de nodige winkels. Een goede bakker in de straat en een wijnbarretje zouden geweldig zijn. En ik mis terrasjes, maar er komt er in elk geval ??n bij de NWE Vorst. Ook zou er meer groen mogen zijn. Ik hoop dat de plannen van de gemeente doorgaan en er olijven, sinaasappelboompjes en magnolia?s komen in de straat. Die mediterrane planten zullen de straat meer allure geven.

5. Als je burgemeester van Tilburg zou zijn, wat zou je dan als eerste aan de Willem II straat veranderen?
De straat zou ik autovrij maken, zodat het winkelend publiek er kan flaneren. En ik zou als gemeente de gevelverlichting aanschaffen, om de weinige monumentale panden die we nog hebben in de stad maximaal tot hun recht te laten komen. En verder zou ik er al mijn gasten van buiten de stad er mee naar toe nemen. Voordat ze weer huiswaarts gaan, om ze een goede indruk van de stad mee te geven.

6. Hoe of wat is de Willem II straat over 10 jaar?
De schonste straot in de schonste stad van ?t laand.

7. Om welke reden zou je ooit uit de straat kunnen gaan verhuizen?
De komende 10 jaar in elk geval niet. Pas erna als een echte liefhebber ons huis zo mooi zou vinden dat die er een gigantische som geld voor op tafel zou leggen. Maar dan nog zou ik niet weten, waar ik dan zou willen wonen.


8. Welke boodschap wil je je straatgenoten meegeven?
Bezint eer ge verhuist.


9. Vraag van John Nuyten: Gaan wij morgen na het werk bij Meesters eten en daarna bier proeven bij Kandisky of nemen we eerst een mohito bij Havana, dan tapas eten en dan via de Living naar Burgemeester Janssen?

Als er zoveel mogelijkheden zijn, is het verleidelijk om gewoon thuis te blijven. Dus laten we in de tuin gaan zitten met een flesje wijn.

10.Welke Willem II straat bewoner mag deze vragen de volgende keer beantwoorden?
Jos? Duin.

11. Welke (zelfbedachte) vraag wil je die als eerste voorleggen?
Je gaat op vakantie en je neemt mee?? Welke drie mannen uit de straat (niet je eigen man of zoons) neem je mee naar een onbewoond eiland? En waarom juist deze mannen?