Straatinterview10 vragen aan...........

Marie Hélène SchutjensDe feiten
Naam: : Marie-Hélène Schutjens
Huisnummer: 16
Leeftijd: 47
Huisgenoten: :Paul, Eva en Olivia (en twee katten: Pien en Yip)

Is straatgenoot sinds: 2001
Beroep: : juriste1. Waarom ben je in de Willem II straat gaan wonen?
Paul werkt sinds 1996 in Tilburg. Wij woonden in Utrecht en ik werkte in Den Haag. Dat betekende voor ons allebei veel reizen. Toen Eva en Olivia werden geboren, werd het allemaal styeeds ingewikkelder om het allemaal te combineren en te regelen. Wij hebben toen besloten om naar Tilburg te verhuizen.
We hebben vanaf 1999 gezocht, maar het viel niet mee om een huis en buurt te vinden die ons wat leken. Via Sjaak Bloem, die op nr. 13 woonde, zijn we getipt dat het huis op nr 16 te koop zou komen. We zijn gaan kijken en waren meteen verkocht!

2. Wat betekent de Willem II straat voor jou?
De Willem II straat is echt een straat om trots op te zijn. Het is een goede mix van sfeer en statigheid, van stad en rust, van openheid en beslotenheid. De straat betekent voor ons ook waardevolle contacten, een thuisgevoel wanneer je altijd wel een straatgenoot tegenkomt. Zeker sinds de straatvereniging is opgericht is het contact met de straatfgenoten geïntensiveerd en niet alleen de mooie huizen maar met name de mensen maken de straat.
Eerlijk is eerlijk: wij hebben allemaal op onze eigen manier Utrecht in het begin ontzettend gemist, maar wij voelen ons nu helemaal thuis in deze straat.

3. Wat is voor jou het meest positieve in de straat?
De vanzelfsprekende wijze waarop de mensen uit de straat op een positieve manier met elkaar omgaan. Betrokkenheid en gezelligheid, zonder opgelegd te zijn. Echt “goede buren”, zoals dat heet. En verder: altijd als ik de straat binnenkom denk ik: wat een práchtige straat!

4. Wat mis je nog in de straat?
Het mag wat mij betreft nog groener.

5. Als je burgemeester van Tilburg zou zijn, wat zou je dan als eerste aan de Willem II straat veranderen?
Zie mijn antwoord op de vorige vraag: groen! En wat sfeervolle verlichting om de mooie panden nog wat meer te laten uitkomen. Zoals Cinecitta verlicht is: prachtig! Verder zou ik optreden tegen de leegstand en de verloedering die dat met zich brengt.

6. Hoe of wat is de Willem II straat over 10 jaar?
Ik hoop nog groener en met meer bewoners. Ik hoop dat alle panden bewoond zijn dan wel bezet met bedrijvigheid: leven in de straat!

7. Om welke reden zou je ooit uit de straat kunnen gaan verhuizen?
Wanneer Paul of ik vanwege ons werk daartoe min of meer worden “gedwongen” en wellicht wanneer onze kinderen het huis uit gaan. We zouden dan wellicht kiezen voor een volledig groene omgeving, en wellicht ook weer richting Utrecht gaan waar vrijwel alle familie en vrienden (nog) wonen.

8. Welke boodschap wil je je straatgenoten meegeven?
Ik kreeg zo’n prachtige kerstwens: geluk is en moment beseffen wie je bent, wie er bij je horen, wat je hebt, wat je hebt bereikt en wat je nog gaat doen, en er blij mee zijn.
Dat wil ik wel doorgeven!

9. Vraag van José Duin: Als jij voor de Willem II straat bewoners verschillende activiteiten mag bedenken om samen te gaan doen, wát zou je dan voor wíe kiezen? Noem per activiteit minstens vier deelnemers.
1. Het verzorgen van een groot buffet in de straat: uiteraard Sander en Susan, Emilie en Irma.
2. Sportdag: Bert, Harrie, Paul en Erik, met Hetty als verzorgend ondersteuner
3. Een gezamenlijk kunstwerk: Yvonne, Desiree, José, Sjef en Steven
4. Een debat: Piet, Justus, Ad en een van de vele advocaten in deze straat, met Karin als de Sonja Barend
5. Een avondje “stappen”: Elly, Frank met de inmiddels groeiende club tieners in deze straat!
Al schrijvende realiseer ik me hoe divers de mensen uit deze straat zijn, en ik ben er vast nog heel veel vergeten. Maar in ieder geval zal iedereen een geweldige deelnemer aan een van deze activiteiten zijn! Gezellig zal het in het ieder geval worden!

10.Welke Willem II straat bewoner mag deze vragen de volgende keer beantwoorden?
Sjef van Erp

11. Welke (zelfbedachte) vraag wil je die als eerste voorleggen?
Als jij vijf bekende Nederlanders zou mogen uitkiezen om de leegstaande panden in deze straat te betrekken, wie zouden dat dan zijn, waar zou je ze plaatsen en welke rol zouden ze in de straat moeten vervullen?